Bløddelsoperationer

En hvalp har ved 8 ugers alderen normalt 28 mælketænder. Mælketænderne bliver efterfølgende erstattet med permanente tænder. Dette skifte foregår typisk ved 4-6 måneders alderen. Den voksen hund har normalt 42 permanente tænder. 

 

Sommetider kan en eller flere mælketænder sidde fast selv efter, at de permanente tænder er brudt frem. Disse kaldes persisterende eller tilbageholdte mælketænder. Årsagen til at de ikke falder ud, er at roden ikke tilbagedannes, som den normalvis bør.  

 

Blivende mælketænder, der ikke falder ud af sig selv, kan skabe fejlstilling hos hvalpen, da de permanente tænder kan blive skubbet ud i en forkert position. 

 

Det er oftest hjørnemælketænder, som kan blive persisterende, men det ses også af og til ved for- eller kindtænder. Det er primært hunde af mindre racer, hvor tilstanden findes.  

 

Når der er persisterende mælketænder, bør disse ekstraheres for at der ikke kommer komplikationer, som f.eks. fejlstilling af de blivende tænder, samling af snavs og tandsten, tandkødsbetændelse mm.

  

Ved unghundekonsultation i 7 mdrs. alderen vil vi typisk registrere persisterende mælketænder. Og vi vil lave en løsningsplan 

Google anmeldelser

4,6 ud af 5
Baseret på +20 personers meninger

5 stjerner
Birgithe Eriksen

Professionelt team, der giver en god behandling til dine dyr.

5 stjerner
Karin Jørgensen

Fordi de tager sig virkelig så godt af ens dyr og det ses tydeligt at de er så glade for de firbenede🐕🐕🐺🐱😊

5 stjerner
Finn Kirstein

Louna fik lavet sterilason og kom sig hurtigt efter dette hun fik nummer i ørene.

Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag 08.00 – 17.00
Onsdag 08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag 08.00 – 17.00

Adresse

Engdraget 9
5900 Rudkøbing

Kontakt

Tlf: +45 62 51 11 05
info@langelandsdyreklinik.dk

Privatlivspolitik