Kirurgisk tandudtrækning

Ved ekstraktion af flerrodede tænder samt hjørnetænder benyttes kirurgisk ekstraktion. Dette betyder at tanden opereres ud.  

 

Hunde og katte er rovdyr og er fra naturens side designet til at flå og flænse deres mad. Det betyder at deres tænder skal kunne modstå voldsomme kræfter. Derfor har deres tænder også nogle meget kraftige rødder, som normalvis sidder rigtig godt fast i kæbeknoglen.  

 

Ved en kirurgisk ekstraktion laves en flap i tandkødet og tandkødet løftes op og kæbeknoglen blottes. Herefter fræses en lille del af kæbeknoglen væk, således at ca. halvdelen af roden bliver blotlagt. Tanden deles, og hver rod løsnes og ekstraheres enkeltvis. Der renses op i alveolen (hvor tanden har siddet) og tandkødet syes på plads igen.  

 

Der tages røntgen både før og efter en ekstraktion. Det er vigtigt at kende udformningen af rødderne inden arbejdet begyndes, da der i nogle tilfælde kan være krogede rødderne eller skader, som besværliggør ekstraktionen. Røntgen efter ekstraktion kontrollere at hele roden er kommet med.  

 

Efter en kirurgisk ekstraktion er det vigtigt, at hunden ikke gnaver i ben, bider i legetøj eller får hård kost de første 10 efter. Dette er for at sikre så god en heling som muligt. Stingene i munden opløser sig selv og skal således ikke fjernes. Vi tilbyder altid en gratis kontrol 10-14 dage efter tandekstraktion. 

Google anmeldelser

4,6 ud af 5
Baseret på +20 personers meninger

5 stjerner
Birgithe Eriksen

Professionelt team, der giver en god behandling til dine dyr.

5 stjerner
Karin Jørgensen

Fordi de tager sig virkelig så godt af ens dyr og det ses tydeligt at de er så glade for de firbenede🐕🐕🐺🐱😊

5 stjerner
Finn Kirstein

Louna fik lavet sterilason og kom sig hurtigt efter dette hun fik nummer i ørene.

Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag 08.00 – 17.00
Onsdag 08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag 08.00 – 17.00

Adresse

Engdraget 9
5900 Rudkøbing

Kontakt

Tlf: +45 62 51 11 05
info@langelandsdyreklinik.dk

Privatlivspolitik