PArring og fødsel

Meget kan gå galt - men som regel går det godt!

Hele forløbet fra løbetid til parring, drægtighed og succesfuld fødsel er et meget spændende område. Vi står altid til rådighed til at rådgive dig om forskellige typer af problemer, der kan opstå.

Parringen

En god og normal løbetid med en parring på det rigtige tidspunkt er den bedste forudsætning for drægtighed. Vi kan her hjælpe dig med at fastslå, hvornår det bedste tidspunkt for en parring er.

Vi kan undersøge blodets indhold af hormonet progesteron og dermed konstatere, hvornår det er optimalt at parre tæven.

I nogle tilfælde kan normal parring ikke finde sted og vi kan da inseminere tæven.

Drægtighed

Drægtigheden kan beskræftiges ved ultralydsscanning fra omkring 25. dagen. Hvis man ønsker at vide, hvor mange hvalpe man har i vente, kan antallet af hvalpe bestemmes ved røntgenoptagelse fra omkring 42. dagen.

I samråd med vores dyrlæger kan der tilbydes vaccination mod herpes i forbindelse med parring og drægtighed.

Fødsel

Ved selve fødslen, er der ofte nerver på, ikke kun for hunden, men måske også den evt. uerfarne opdrætter. Vi står til rådighed med gode råd og anvisninger, og skulle det være nødvendigt at udføre kejsersnit, har vi stor erfaring. Vi har faste og nedskrevne procedurer for dette og bruger en skånsom narkose, der sikrer både moderen og hvalpene/killingerne de bedste chancer.​

Video er optaget i vores afdeling i Svendborg​

Du er velkommen til at varsko os op til fødslen. Så har du sikkerhed for at vi er forberedt på med kort varsel at kunne hjælpe, hvis behov for et akut kejsersnit skulle opstå.

Vi tilbyder desuden sundhedsundersøgelse, vaccination, ID-mærkning og registrering af hvalpe- og killingekuld med tilhørende sundhedsbog til særlig fordelagtig pris. I er velkommen til at kontakte os for prisforespørgsel.​

Åbningstider

Mandag kl. 13 - 17

Tirsdag kl. 8 - 17

Onsdag kl. 8 -17

Torsdag kl. 8 - 14

Fredag kl. 13 - 17

Døgnvagt - 24 timer

Tlf.: 62 51 11 05​​​

Telefon

Telefon: 62 51 11 05

Tilmelding

til faktura og reminders pr. e-mail.

Klik her for at tilmelde dig.​